12 iunie 2011

MISTERELE DIN MUNTII BUCEGI

"Gura de rai" din Bucegi 

In munții Bucegi există o zonă de un kilometru pătrat în care organismul nu obosește, iar funcțiile fizico-chimice se revigorează brusc . Specialiștii spun că avem de-a face cu legendarul loc dintre cer și pământ.
In 1999, un institut de cercetări particular din București, angajat de o firma străină pentru a studia subteranul unei zone din Bucegi, a găsit ceva care poate fi asimilat cu legendara “Gura de Rai”. E vorba despre o pantă cu o suprafață de aproximativ un kilometru pătrat, unde se manifestă o anomalie magnetică atipică, după cum o definesc specialiștii, zonă care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. Este, foarte probabil, cea mai ciudată descoperire făcută vreodată în România.
 Masivul  Bucegi:

In tradiția populară românească, Gura de Rai este un mediu intre cer și pământ cu un caracter sacru, un drum spre Rai, un loc benefic. Ca poziționare geografică, Gura de Rai este situată pe un picior de munte și se deschide într-o pajiște înaltă sau un gol de munte. Conform “Mitologiei Romane”, cartea lui Romulus Vulcănescu, Gura de Rai este sinonimă cu “plaiul”, iar autorul consideră că acestor zone mirifice li se relevă caracterul sacru si prin titulatura mitropoliților romani, denumiți “exarhi ai plaiurilor”. Romulus Vulcănescu subliniază ca în zona Gurilor de Rai s-au încuibat cu timpul Nedeiele, sărbători populare și instituții complexe etnoculturale sătești cu implicații mitologice.
Sabina Ispas, cercetător la Institutul de Etnografie și Folclor, consideră ca termenul de “Gura de Rai” exprimă o realitate simbolică a sacrului și una metaforică, în poezia populară, ca imagine artistică a atingerii armoniei absolute. Cu alte cuvinte este vorba doar despre o tradiție populară, fără o bază în realitatea concretă, palpabilă.

Locul în care organismul nu oboseșteAcestor date li s-a adăugat însă și o imagine fizică, concretă, a unei “Guri de Rai”, un loc cu o suprafață de aproximativ un kilometru pătrat, care are efecte terapeutice excepționale asupra organismului uman. In 1999, Institutul particular de cercetare “Terra” a fost angajat de o firmă romano-franceză să studieze o zonă din Bucegi, situata în apropierea Pesterii Ialomicioara. Societatea era interesată de stabilirea detaliilor din subsolul acestei zone si a oportunității de a construi un complex hotelier. La studiu au participat specialiști din mai multe domenii, în special fizicieni și geofizicieni. Cercetările s-au făcut cu aparatură de geodetecție.
După mai multe zile de urcat și coborât pe acele coclauri pentru sondaje, geofizicianul Dumitru Stănică, unul dintre membrii echipei, a descoperit ceva senzațional în preajma vârfului Doamnei: ajuns într-un anume loc, i-a dispărut oboseala. “Ne-am speriat când ne-a strigat alertat, nu știam ce s-a întâmplat. Evident că am privit cu neîncredere fenomenul, la început. In timp însă am constatat, pe propria noastră piele, ca el este real. Abia apoi am demarat investigațiile asupra acestui loc”, spune Vasile Rudan, coordonatorul echipei.
Primul stadiu al investigațiilor a constat în verificarea tuturor versanților din zonă. “Am constatat ca oricât ai urca, oricât de obosit ai fi după mers, în momentul în care ai ajuns în zona respectivă dispare oboseala, lucru care nu se manifestă pe alți versanți. Este vorba de o revigorare a funcțiilor fizico-chimice cu o rapiditate ieșită din comun”, declara Dumitru Stănică.


O anomalie geomagnetică atipică


A doua fază a constat în testarea medicală. A fost adus un medic, care a verificat tensiunea fiecărui subiect care urca panta cu “ciudățenii”. Testele medicale au fost reluate și pe o alta culme din apropiere, cu o înălțime aproximativ similară. Rezultatele au condus către o singură concluzie: în zona cu pricina, exclusiv, se întâmplă ceva deosebit. Nu numai că ritmul cardiac își revine uluitor de repede, deși urcușul se face pe o panta abruptă, dar oamenii în vârstă care au fost supuși testelor au declarat o stare de bine general când stau în acel loc.
S-a trecut apoi la testarea zonei prin magnetometrie diferențială, respectiv radiografierea subsolului cu aparate de tip Partington, care pot măsura, printre altele, magnetismul Pământului. Asa a fost depistată o anomalie magnetică atipică, pe o suprafață de aproximativ un kilometru pătrat. “Anomaliile geomagnetice cunoscute de specialiștii din domeniu apar în rupturile de falii, în reflexii ale scoarței terestre sau în alte asemenea fenomene geologice care se înregistrează într-o forma atipică pe diagrame. Aici e vorba însă despre ceva necunoscut, un profil al diagramelor pe care nici profesorul Stănică, unul dintre cei mai buni geofizicieni de la noi, nu a știut să-l interpreteze. In acel moment am făcut legătura cu alt gen de anomalii atipice, pe care le cercetam de mai mult timp și care se manifesta printr-o emisie de radiații patogene, încă rămase cu o origine necunoscută”, ne-a spus Vasile Rudan.

De la colții dragonului la rețelele malefice HartmannProblema zonelor geopatogene – sau a anomaliilor magnetice atipice malefice – a fost ridicată de Institutul “Terra” cu mai mulți ani în urmă. Un nod geopatogen înseamnă un loc în care se manifestă fenomene de natură necunoscută care sunt ostile vieții.
Trebuie menționat însă că existenta acestor zone “rele” este cunoscută de societatea omenească de foarte mult timp.
In China antică, spre exemplu, nimeni nu avea voie să construiască o locuință pană ce zona nu era testată de specialiștii imperiali, oameni înzestrați cu capacități paranormale, pentru a vedea dacă subsolul are sau nu are “colții dragonului”. Dacă acești “colți” subpământeni erau detectați de funcționarii imperiali, locul respectiv era etichetat malefic, pe el nu se putea construi nici o casă.
Pornind de la aceeași idee, în perioada interbelică, o serie de experiențe dintr-un orășel din Elveția au condus la teoria “Rețelelor Hartmann”. Doctorul Ernst Hartmann a observat ca șoarecii aflați într-o anumită încăpere stăteau grupați după direcția liniilor și nodurilor unei rețele invizibile. Aceiași șoareci se comportau însă normal într-o  încăpere diferită. Acest tip de reacție al animalelor i-a dat de gândit și astfel a început să studieze fenomenul și să tragă concluzii interesante. Conform teoriei Hartmann, interiorul scoarței terestre ascunde rețele longitudinale și latitudinale malefice. Fenomenul se manifestă însă ca atare doar în nodurile de la întretăierea acestor rețele.

Armata este interesată de subiect“Descoperirea absolut întâmplătoare a zonei benefice din Bucegi, “Gura de Rai” în tradiție populară, vine sa rotunjească ceea ce știam până acum despre anomaliile magnetice atipice. In primul rând ne întărește ideea ca nimic din ceea ce avem lăsat ca memorie colectiva prin folclor nu este gratuit, are cel puțin un sâmbure de adevăr”, declara Vasile Rudan.
“Ceea ce am găsit noi în Bucegi are o dispoziție geografică identică cu cea descrisă în folclor. In al doilea rând, știm acum ce și cum să căutăm. Pe diagrame, hărți ale subsolului, profilele micromagnetice ale zonelor malefice, despre care avem mai multe date, sunt ascuțite, pe când cele ale zonei benefice sunt liniare, aproape drepte. Timp de mai mulți ani am fost ocupați cu alte proiecte de cercetare și am suspendat investigațiile din Bucegi, dar intenționăm să reluăm cercetările și să facem chiar o demonstrație publică. Apoi vom lărgi zona investigațiilor, deoarece avem semnale că asemenea locuri deosebite se mai găsesc, cel puțin în zona Masivului Retezat. Interesant este faptul că din informațiile de pana acum rezultă ca fiecărei zone malefice trebuie sa ii corespundă, undeva în apropiere, o zona benefică, la o distantă de cel mult câteva sute de metri. Deocamdată nu vom divulga locația exactă”, spune Rudan.
Acesta mai susține că, pe tema cercetării anomaliilor magnetice atipice din România, bune sau rele, urmează sa apară o carte și ca Ministerul Apărării se arată foarte interesat de acest domeniu.
Cercetătorii de la Institutul “Terra” speră să se realizeze, cu concursul Armatei, o hartă a României care să pună în evidentă aceste zone ieșite din comun.

30 de comentarii:

 1. voi chiar credeti an toate povestile

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se scrie "in" NU "an" ;)E de la sine-nteles ca tu nu crezi, n-ai cum!:)

   Ștergere
 2. povesti sau nu,bunicii tai nu ti-au spus povesti pline de mistere si intelepciune cand erai copil, care ti-au hranit sufletul si ti-au intarit caracterul? sau poate nu aveau cui sa povesteasca..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. de acord cu tine anonim 4. daca oamenii nu ar crede in povesti, ar mai fi si acum in epoca de piatra.

   Ștergere
 3. e plina lumea de sceptici (copilasi crescuti in jungla de beton),care pun la-ndoiala si iau in ras multe lucruri supranaturale...dar cand o traiesc pe pielea lor le da peste cap toata viata...e prea mult pentru egou lor... mai lasativa mintea deoparte,si petreceti mai mult tim in naturA...viata trebuie so simti,nu so gandesti... (nam facut nici o greseala gramaticala,scriu cum se vorbeste pe gura,stati linistiti).numa bine

  RăspundețiȘtergere
 4. "Anonimule", oare?!"...'un picior de plai,pe-o GURA DE RAI...", oare, anonimul autor al acestor versuri, cu mult mai putina cunoastere decat noi, sa fi inventat? Este de reflectat.

  RăspundețiȘtergere
 5. Un singur lucru am experimentat in acel loc. Am 33 de ani si sunt un om obisnuit ca si conditie fizica. Am facut 160 de flotari,cam o flotare la 2sec. Eu care nu stiu daca am facut in toata viata mea 100 de flotari. Mergeti si experimentati. Numai bine.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. As vrea sa merg si eu dar nu stiu coordonatele.ma puteti ajuta?stima

   Ștergere
 6. FXL

  Ma mir cum de nu sa pus un gard ,ceva din beton la 10 metri.Ca peste tot in lume aceste lucruri sunt tinute secrete....cu paza militara.
  Acest loc ar putea fii cel mai secret loc de pe pamant si totusi niciun interes !!!

  Poate o sa ajung si eu candva.

  Ps.Rugamintea mea este ca fiecare sa scrie in comentariul lor si punctele de coordonare gps pe unde a fost si a observat ceva.

  RăspundețiȘtergere
 7. Ai o pagina foarte tare! Se vede ca te ocupi si te straduiesti sa fi in top. Am si eu un site de anunturi gratuite http://taman.ro/ si ma straduiesc sa fiu si eu in top, dar nu voi reusi sa te egalez.
  Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 8. Este foarte interesant ca doar anumite idei sunt discutate pe acest blog.Foarte simplist si cu multe ''copy/paste''. Este adevarata chestia cu zona Bucegi dar ar trebui aprofundata.Se ascund foarte multe lucruri in spatele acelor munti si prin vaile si pesterile pline de legende si iz conspirational.Mai multa documentare si deplasari in natura poate va ajuta la intelegerea enigmelor.Se poate mai mult din acest blog. Ar trebui mai multa documentare.
  Florin.

  RăspundețiȘtergere
 9. Nu intelegeti ce se intampla in jurul vostru deschide ti va ochii bai fraerilor sa vedeti adevarul

  RăspundețiȘtergere
 10. lumina a rasarit. Voi cei care nu stiti ce vorbiti va spun: iartai doamne ca nu stiu ce vorbesc. Daca ati sta sa va ascultati inima sau cele 7 simturi ati trai in adevar. Adevarul il vei cunoaste cind il vei vedea. Ura nu face parte din adevar. Ginduri bune

  RăspundețiȘtergere
 11. Eu cred ca exista aceste locuri speciale in munti,natura este un Miracol.Ar trebui sa investigam mai mult despre subsolurile muntilor ca ascund multe informatii valoroase care contribuie la evolutia speciei humane.

  RăspundețiȘtergere
 12. In acele zone ne putem "trezi" toate simturile extrasenzorile de care avem atata nevoie ptr a fi mai sanatosi,mai fericiti si ptr a ne ajuta unii pe altii.

  RăspundețiȘtergere
 13. Stie cineva unde se gaseste aceasta zona? Cateva repere. Cum se poate ajunge acolo.
  Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 14. E de ajuns reperul între peştera Ialomicioara şi vârful Doamnei....coordonatele ar trebui să corespundă pe linia Stelei Nordului.....părerea mea.....

  RăspundețiȘtergere
 15. Bună seara.
  Cum se poate ajunge acolo. Pana unde se merge cu masina?
  Se poate ajunge fără telecabina?

  RăspundețiȘtergere
 16. CU MASINA PANA LA PADINA. APOI SE MERGE PE JOS,SE AJUNGE DESTUL DE USOR.

  RăspundețiȘtergere
 17. ACUM SE POATE AJUNGE CU MASINA PANA LA TELECABINA PADINA,CA S-A ASFALTAT..!!! APOI NU MAI ESTE MULT DE MERS PE JOS,TOT INAINTE,IN APROPIERE DE O STANA,CUM SE MERGE SPRE NORD,GURA DE RAI E PE STANGA,IN APROPIEREA ACELEI STANE,DECI USOR SPRE VEST,DAR NU MULT...!!! DRUM BUN..!!!

  RăspundețiȘtergere
 18. DECI GURA DE RAI ESTE INTRE TELECABINA PADINA SI MUNTELE DOAMNEI...CUM MERGI SPRE NORD,ESTE IN PARTEA STANGA,PE LANGA ACEA STANA..!!!

  RăspundețiȘtergere
 19. DECI GURA DE RAI ESTE INTRE TELECABINA PADINA SI MUNTELE DOAMNEI...CUM MERGI SPRE NORD,ESTE IN PARTEA STANGA,PE LANGA ACEA STANA..!!!

  RăspundețiȘtergere
 20. ACUM SE POATE AJUNGE CU MASINA PANA LA TELECABINA PADINA,CA S-A ASFALTAT..!!! APOI NU MAI ESTE MULT DE MERS PE JOS,TOT INAINTE,IN APROPIERE DE O STANA,CUM SE MERGE SPRE NORD,GURA DE RAI E PE STANGA,IN APROPIEREA ACELEI STANE,DECI USOR SPRE VEST,DAR NU MULT...!!! DRUM BUN..!!!

  RăspundețiȘtergere
 21. CU MASINA PANA LA PADINA. APOI SE MERGE PE JOS,SE AJUNGE DESTUL DE USOR.

  RăspundețiȘtergere
 22. fratilor vreau si eu sa ajung acolo dar am 19 ani si nu am echipament de alpinism si nu am nici ghid sau grup. fac 20 pe 8 august si parca m-as vari si in pestera renumita de sub sfinx. contactati-ma daca vreti 0751015575 sau alec_popa@yahoo.com. Sanatate!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu-ti trebuie echipament sofisticat.Sa fii echipat decent in concordanta cu ce-ti cere muntele.Ca puct de reper, este cabana "Pestera" spre Valea Obarsiei.Urcand pe aceasta vale, ai sa te intalnesti cu senzatia de usurare si plenitudine psihica. Am experimentat aceasta senzatie. Nu este un mit. Chiar exista !

   Ștergere
 23. Voi incercs sa ajung mâine in zona e zapada si daca nu gasesc zona voi reveni vara .Pana atunci pote mai primesc informații

  RăspundețiȘtergere